Selamat datang ke Laman blog Akma D'Beauty

Ya Allah! Engkau kurniakanlah kami rezeki pada hari ini.
Jika ianya dari langit, maka Engkau turunkanlah ia.
Jika ianya dari bumi, maka Engkau keluarkanlah ia.
Jika ianya jauh, maka dekatkanlah.
Jika ianya dekat, maka mudahkanlah.
Dan jika ianya haram, maka sucikanlah ia.
Kurniakanlah rezeki bagi kami sepertimana Engkau telah kurniakan
kepada hamba2 Mu yang Soleh.

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN / JOM FACIAL / HARGABAJET / FACIALMURAH

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN / JOM FACIAL / HARGABAJET / FACIALMURAH
Dengan anugerah Yang Maha Pencipta , kejelitaan dan kecantikan adalah sebahagian dari nikmat yang mesti dihargai dan disyukuri. Kejelitaan dan kecantikan merupakan salah satu dimensi kehidupan yang perlu dicari dan bukan yang dinantikan malah harus dimiliki. Kejelitaan dan kecantikan amat dititik beratkan tidak dapat dipisahkan, apatah lagi di alaf milenium ini tiada yang mahu ketinggalan dari segi penampilan diri agar kelihatan cantik dan jelita. Oleh demikian kecantikan semulajadi yang dimiliki hendaklah dipelihara agar ianya dapat menambahkan keyakinan diri untuk menghadapi kehidupan yang sebenar.

Sunday, June 10, 2012

Rawatan Body Scrub/Mask

RAWATAN BADAN dari RM35

Sebagai salah satu penyebab kekusaman kulit, sel kulit mati perlu diusir jauh-jauh nih dengan menggunakan body scrub atau lulur.
Idealnya, proses scrubbing atau luluran dilakukan 1-2 minggu sekali untuk membantu mengangkat sel kulit mati. Jika rutin dilakukan, kulit akan kelihatan lebih Cerah / Gebu dan Sihat.

BODY SCRUB ( VANILA & LAVENDER )
Scrub badan ini mempunyai pelembap yang sangat baik. Gunakan skrub ini dan gosokkan secara lembut ke atas kulit bagi menanggalkan dan menghapuskan sel-sel kulit mati /serpihan kilit mati yang terkumpul pada permukaan kulit. Aroma Lavendernnya mampu menenangkan anda dan scrub ini juga memperbaiki serta melembutkan kulit agar kulit akan kelihatan sihat dan segar semulajadi.

Cara Penggunaan:Skrub badan ini sesuai digunakan dua kali seminggu bagi kegunaan rumah dan sebelum perawatan kulit dilakukan di salon professional. Letakkan sedikit skrub badan ke atas tapak tangan, selepas itu gosok secara lembut pada kulit dan sekitarnya. Bersihkan ia dengan air suam atau air biasa. Akhir sekali, keringkan dengan tuala.

BODY LOTION BUTTER
Sesuai Untuk Semua Jenis KulitDirumus khas untuk melembap, melembut, menegang, mencerah dan menghaluskan kulit. Sapukan pada tangan dan seluruh badan. Gunakan setiap hari pada kulit yang kering pada bila-bila masa. Untuk kesan yang optima gunakan setiap kali selepas mandi. Sapukan di tangan, kaki dan seluruh badan.