Selamat datang ke Laman blog Akma D'Beauty

Ya Allah! Engkau kurniakanlah kami rezeki pada hari ini.
Jika ianya dari langit, maka Engkau turunkanlah ia.
Jika ianya dari bumi, maka Engkau keluarkanlah ia.
Jika ianya jauh, maka dekatkanlah.
Jika ianya dekat, maka mudahkanlah.
Dan jika ianya haram, maka sucikanlah ia.
Kurniakanlah rezeki bagi kami sepertimana Engkau telah kurniakan
kepada hamba2 Mu yang Soleh.

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN / JOM FACIAL / HARGABAJET / FACIALMURAH

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN / JOM FACIAL / HARGABAJET / FACIALMURAH
Dengan anugerah Yang Maha Pencipta , kejelitaan dan kecantikan adalah sebahagian dari nikmat yang mesti dihargai dan disyukuri. Kejelitaan dan kecantikan merupakan salah satu dimensi kehidupan yang perlu dicari dan bukan yang dinantikan malah harus dimiliki. Kejelitaan dan kecantikan amat dititik beratkan tidak dapat dipisahkan, apatah lagi di alaf milenium ini tiada yang mahu ketinggalan dari segi penampilan diri agar kelihatan cantik dan jelita. Oleh demikian kecantikan semulajadi yang dimiliki hendaklah dipelihara agar ianya dapat menambahkan keyakinan diri untuk menghadapi kehidupan yang sebenar.

Thursday, December 6, 2012

Vitamin C


Kenapa kita ambil Vitamin C bersama Pure marine collagen?


Tahukah anda bahawa salah satu fungsi Vitamin C adalah merangsang pembentukkan Kolagen dan menjaga kulit anda daripada rosak . Kulit anda seperti diperbaiki dan kunci kulit anda daripada rosak. Bayangkan dengan kehebatan VITAMIN C dan di tambah dengan kehebatan PURE MARINE COLLAGEN..........
Kolagen di badan anda akan diserap untuk mencantikkan kulit anda serta mengoptimumkan kecantikkan kulit anda dengan menghaluskan , memutihkan dan membersihkan. Ini kerana PURE MARINEC COLLAGEN turut bertindak sebagai membersihkan toksik dibadan anda sekali gus memcantikkan kulit anda , menghaluskan dan menegangkan.

 


VITAMIN C
Vitamin C merupakan senyawa penting yang diperlukan untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Imunitas atau daya tahan tubuh kita dapat menurun saat kita banyak beraktifitas tanpa disertai pola makan yang sehat dan teratur. Daya tahan tubuh yang terganggu juga diakibatkan oleh serangan radikal bebas berupa polusi udara dari asap kendaraan bermotor dan asap rokok. Radikal bebas akan membuat sel-sel tubuh kita mudah rusak dan tidak mampu berfungsi dengan baik.

Vitamin C bertindak sebagai antioksidan selain dapat memperbaiki sel tubuh danperbaiki kulit yang rosak akibat radikal bebas. Dalam merawat kecantikan, vitamin C memiliki peranan penting dalam melancarkan peredaran darah sehingga kulit terlihat lebih segar. Vitamin ini juga akan merangsang pembentukan kolagen kulit dan menjaganya dari kerosakan. Vitamin C memiliki sifat sebagai water holder (menyimpan air) sehingga mampu menjaga kelembaban kulit dan mencegahnya dari kekeringan.

Pengambilan vitamin C dalam jumlah tepat secara teratur, dapat melambatkan proses penuaan diri, menghaluskan kulit, sekaligus melambat kerja enzim tirosinase; iaitu enzim yang bertugas membantu pembentukan pigmen di kulit. Jika proses pigmentasi terhambat, kulit pun terlihat lebih bersih dan cerah.