SELAMAT DATANG KE LAMAN BLOG AKMA D'BEAUTY. Kami menjual dan mengedar pelbagai rangkaian produk-produk kecantikan dan kesihatan yang terkini. Kepakaran Kami Menawarkan Perkhidmatan Rawatan muka & Terapi Rawatan Resdung. Tidak ketinggalan khidmat nasihat Kecantikan dan Kesihatan bagi semua pelanggan-pelanggan kami. Kami juga mengadakan Kursus-kursus Asas Kecantikan, Persolekan dan Pengusaha Salun. Sebarang pertanyaan sila TEL @ SMS @ WHATSAPP ke NO. TEL ini : 012-9266555 / 013-3527197 ATAU datang sendiri ke Akma D'Beauty G-9 Klang City Square, 41400 Klang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN
Dengan anugerah Yang Maha Pencipta , kejelitaan dan kecantikan adalah sebahagian dari nikmat yang mesti dihargai dan disyukuri. Kejelitaan dan kecantikan merupakan salah satu dimensi kehidupan yang perlu dicari dan bukan yang dinantikan malah harus dimiliki. Kejelitaan dan kecantikan amat dititik beratkan tidak dapat dipisahkan, apatah lagi di alaf milenium ini tiada yang mahu ketinggalan dari segi penampilan diri agar kelihatan cantik dan jelita. Oleh demikian kecantikan semulajadi yang dimiliki hendaklah dipelihara agar ianya dapat menambahkan keyakinan diri untuk menghadapi kehidupan yang sebenar.

Sunday, February 17, 2013

Salindah Set BersalinSET BERSALIN SALINDAH
  ( Set Mulai Seawal Kehamilan )

SET LENGKAP SALINDAH
( manfaat 4in1 untuk ibu & baby )

1) ALAHAN SEMASA HAMIL?..loya,muntah.,letih lesu dll?
SALINDAH (produk hemeopati di asas oleh pakar hemeopati Profesor Dr Hj Azizan) dh lebih 30 tahun di pasaran... membantu ramai ibu2 hamil sihat,cergas brtenaga sepanjang kehamilan..atasi alahan,muntah,letih lesu, demam, sakit gigi, sakit kepala dll.  Bekalkan zat, nutrisi, kalsium, atasi HB rendah risiko keguguran dll..
2) juga amat bagus utk prkembangan baby (baby sihat, otak cerdas, kulit cantik, daya tahan kpd penyakit yg tinggi ) +
3) Membantu memudahkan proses bersalin
4) Penjagaan dlm pantang /set berpantang

                         
Pasaran RM370.00
Harga Butik RM350.00

“Set Lengkap Rencana Pemakanan Dan Rawatan Ibu Hamil Dari Awal Kehamilan Sehingga Habis Pantang”
Kita sedia maklum bahawa memang ramai wanita hamil yang mengalami masalah dari awal mengandung sehingga lepas bersalin. Selalunya bermula dengan alahan pada awal trimester pertama mengandung,
kemudian masalah praeklampsia yang boleh menjejaskan kesihatan ibu dan anak, sehingga ada yang menghidap masalah meroyan selepas bersalin.Set Bersalin Salindah adalah penyelesaiannya dan sesuai untuk semua wanita hamil.


Khasiat Set Bersalin Salindah Era Edar
Membekalkan zat besi mudah serap ke dalam edaran darah dan mudah serap ke dalam sel-sel badan seterusnya menguatkan badan, melancar aliran darah, mengurangkan risiko keguguran, mengurangkan mabuk dan muntah, mencegah simpul biawak (atau varikos vena).
Membantu pembentukan sel darah merah dan mencegah anemia seterusnya membekalkan zat untuk pembentukan tulang, saraf dan otak, di samping membantu penghadaman ibu.
Membuat ibu menjadi tenang menghadapi hari kelahiran bayinya.
Menyediakan saluran peranakan bagi melancarkan kelahiran dengan menganjalkan otot-otot liang peranakan, menguatkan otot rahim (uterus) untuk menguatkan kemutan teranan, meminimumkan rasa sakit semasa bersalin, dan memulihkan alat peranakan selepas bersalin.

KANDUNGAN SET BERSALIN ERA EDAR
Biokimia
Homopati
Herbalisma

CARA GUNA SET BERSALIN ERA EDAR

B1 – Mulai seawal kehamillan
Membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil, mengurangkan muntah, loya serta alahan, membantu tumbesaran tian, mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain. B1 juga akan menghilangkan kesan jatuh atau rebah di samping melancarkan aliran darah agar terhindar masalah tersimpul urat kaki dan menghilangkan lesu dan menambah darah bagi orang yang pucat.
Bersifat Biokimia
Ambil 2biji 2 kali sehari mulai minggu 12 (bulan 3)

B2 – Mulai minggu ke 24 hamil
Membekalkan zat untuk tumbesaran tian, menguatkan tulang dan membina otak tian, di samping menambah darah serta selera makan.
Menghilangkan sengal tulang dan kebas kaki tangan, mencegah serangan sejuk dan sakit gigi dan osteoporosis.
Membantu mengatasi masalah kurang selera , menambahkan darah dan sakit tulang. Ia juga boleh diamalkan sebagai rencana pemakan tambahan bagi wanita yang sudah menaglami menopaus untuk masalah kereputan tulang .
Bersifat Biokimia
Ambil 2biji 2 kali sehari mulai minggu 24 (bulan 6)

B3 – Mulai minggu ke 28 hamil
Memberi zat untuk pembinaan saraf dan otak anak. Menghilangkan masalah takut, cemas dan bimbang. Mencegah simpul biawak atau krem betis.
Mendatangkan ketenangan bagi menghadapi hari bersalin.
Membantu mengatasi masalah sukar untuk tidur dan pelupa malas
Bersifat Biokimia
Ambil 2biji 2 kali sehari mulai minggu 28 (bulan 7)

B4 – Mulai 4 minggu sebelum jangka bersalin
Istimewa untuk mengawal alamat palsu, menghilangkan sakit urat dan otot di samping mengurangkan sakit semasa melahirkan.
Memudahkan kelahiran bayi dan menghilangkan rasa takut dan cemas pada bakal-bakal ibu.
Membantu wanita mengatasi masalah meroyan lama, senggugut dan sakit kepala berdenyut.
Bersifat Homopati. Elakkan pengambilan minuman berkafina (kopi, nescafe, teh) dan minuman bergas. Jangan dipegang ubat dan gunakan sudu plastik atau hanya gunakan tudung ubat sahaja
Ambil 1biji sehari mulai 4 minggu (1 bulan) sebelum dijangka bersalin.

B5 – Mulai 2 minggu sebelum jangka bersalin
Remedi ini melanjutkan tindakan B4, mengendur dan menganjalkan otot pencerut saluran peranakan dan memberi daya teranan labour sewaktu bersalin.
Bersifat Biokimia
Ambil 2biji 3 kali sehari mulai 2 minggu sebelum dijangka bersalin

B6 – Mulai 1 minggu sebelum jangka bersalin
Khasiat : Berguna untuk menguatkan teranan, menolong mengurangkan sakit sewaktu bersalin, mempercepat dan mempermudahkan kelahiran, membuka luas saluran peranakan dan mengurangkan sakit selepas bersalin.
Membantu mengatasi bengkak sendi, sengugut, penyakit keputihan dan memulas dalam perut.
Bersifat Homopati. Elakkan pengambilan minuman berkafina (kopi, nescafe, teh) dan minuman bergas. Jangan dipegang ubat dan gunakan sudu plastik atau hanya gunakan tudung ubat sahaja
Ambil 1biji sehari mulai 1 minggu sebelum dijangka bersalin1 biji sehari (Bila sakit, ambil 1 biji setiap 15 minit)

L7 – Guna selepas bersalin-cecair
Bagus untuk menyembuhkan luka, jahitan serta pusat bayi di samping mencegah jangkitan kuman dan penanahan. Ia juga dibuat basuhan dan kompres.
Bersifat Herbalisma
Penggunaan luaran basahkan kapas, lekap pada luka dan pusat bayi

L8 – Mulai 5 jam selepas bersalin
Membantu menyembuhkan rasa sakit-sakit, menghentikan darah, mencegah sakit meroyan, demam dan sakit kepala. Boleh juga merawat bisul, sakit bila menelan, bisul sedang menjadi, sakit mata merah, sakit gigi berdenyut, bengkak-bengkak merah dan darah hidung
Ambil 1biji 1 jam mulai 5 jam selepas bersalin

L9 – Mulai hari ke 2 selepas bersalin
Menghilangkan sengal selepas bersalin dan bisa-bisa, sakit meroyan, menghentikan darah nifas, membetulkan urat-urat darah yang putus, menyusun semula alat peranakan dan menguatkan seluruh anggota tubuh.
Boleh juga merawat lebam, terpukul, kesan terkehel, bisul, lemah badan, sakit pinggang, sakit kesan angkat berat, mulut/nafas berbau, letih lesu, tambah tenaga, hidung berdarah,cirit berdarah memulas, suara parau banyak bercakap dan mimpi gerun kisah kematian.
Ambil 1biji 4kali sehari mulai dari hari ke 2 bersalin

L10 – Mulai hari ke 6 selepas bersalin
Mempercepatkan kecut semula rahim. Mengangkat kembali rahim ke kedudukan asal dan mengurangkan simpul urat biru. Boleh juga merawat Kekuatan gigi longgar, kuatkan umbi rambut dan kulit pecah.
Ambil 2 biji 3 kali sehari mulai dari hari ke 6 bersalin

L11 – Mulai hari ke 7 selepas bersalin
Tonik istimewa bagi memanaskan tubuh, menambah selera, membaiki penghadaman dan melancarkan pembuangan najis. Melenakan tidur, menghilangkan kebas-kebas serta menyegarkan rahim dan alat peranakan. Boleh digunakan sebagai tonik biasa untuk sesisi keluarga
Bersifat Herbalisma
Diminum 2 sudu besar 3 kali sehari mulai dari hari ke 7 bersalin sebelum makan.

L12 – Mulai hari ke 21 selepas bersalin
Berfungsi untuk menjaga kesihatan ibu bersalin agar sentiasa sihat; mengembalikan kekuatan, memulihkan alat pengkelamian dan menimbulkan kesegaran
Ambil 2 biji 2 kali sehari mulai dari hari ke 21 bersalin

Tambahan:
Setiap set Salindah lengkap akan disertakan bersama-sama dengan sebuah buku peraturan pengunaan yang lengkap. Antara isi kandungan buku ini ialah :
Rancangan pemakanan kesihatan dan rawatan ibu hamil sehingga lepas pantang
Rajah perkembangan bayi dari bulan ke bulan
Khasiat dan panduan penggunaan Salindah
Rancangan penjagaan kesihatan
Tip dan Senaman Untuk Ibu Hamil

Perhatian :
* Elakkan minuman berkafein (Kopi,nescafe dan teh) dan bergas.
 Jangan dipegang ubat,gunakan sudu plastik atau tudung botol ubat saja.