Selamat datang ke Laman blog Akma D'Beauty

Ya Allah! Engkau kurniakanlah kami rezeki pada hari ini.
Jika ianya dari langit, maka Engkau turunkanlah ia.
Jika ianya dari bumi, maka Engkau keluarkanlah ia.
Jika ianya jauh, maka dekatkanlah.
Jika ianya dekat, maka mudahkanlah.
Dan jika ianya haram, maka sucikanlah ia.
Kurniakanlah rezeki bagi kami sepertimana Engkau telah kurniakan
kepada hamba2 Mu yang Soleh.

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN / JOM FACIAL / HARGABAJET / FACIALMURAH

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN / JOM FACIAL / HARGABAJET / FACIALMURAH
Dengan anugerah Yang Maha Pencipta , kejelitaan dan kecantikan adalah sebahagian dari nikmat yang mesti dihargai dan disyukuri. Kejelitaan dan kecantikan merupakan salah satu dimensi kehidupan yang perlu dicari dan bukan yang dinantikan malah harus dimiliki. Kejelitaan dan kecantikan amat dititik beratkan tidak dapat dipisahkan, apatah lagi di alaf milenium ini tiada yang mahu ketinggalan dari segi penampilan diri agar kelihatan cantik dan jelita. Oleh demikian kecantikan semulajadi yang dimiliki hendaklah dipelihara agar ianya dapat menambahkan keyakinan diri untuk menghadapi kehidupan yang sebenar.

Sunday, June 2, 2013

Masalah Jerawat

JERAWAT

JERAWAT adalah masalah yang paling di benci oleh semua orang khususnya wanita. Terkadang jerawat bisa sangat menjengkelkan karena muncul disaat yang kurang tepat misalnya ketika anda sedang akan ada acara, pesta ulang tahun, pesta pernikahan
ataupun lainnya.

Banyak cara yang sering digunakan untuk mengatasi jerawat namun tetap saja terkadang menimbulkan bekas. Mungkin kita sulit untuk menghilangkan bekas jerawat ini namun setidaknya kita bisa memudarkan bekasnya sehingga tidak terlalu terlihat.

Ke satu-satunya tempat yang mendedikasikan sepenuh usaha bagi membantu menghilangkan jerawat dan resdung. Tahniah kerana akhirnya, anda sudah menjumpai tempat yang betul. Dan tahniah sekali lagi kerana mulai sekarang, masalah jerawat dan resdung anda akan SELESAI!

TAHUKAH ANDA KENAPA MASALAH JERAWAT TIDAK PERNAH SEMBUH?
1. ALAHAN KEPADA MAKANAN
- Terlalu banyak makan makanan yang bergoreng,pedas,kopi,coklat dan makanan laut yang boleh memburukkan keadaan kulit yang berjerawat
- Kuantiti air yang tidak mencukupi tidak dapat membuatkan badan untuk mengalirkan toxin.
Oleh yang demikian,toksin dalam badan akan kekal lama dan menyebabkan jerawat bertambah teruk.
- Dinasihati supaya makan lebih banyak buah-buahan segar,sayuran dan minum air yang mencukupi supaya mempercepatkan aliran toxin dari badan.

2. TIDUR.
- Pembaikan sel-sel sistem badan tidak berfungsi dengan baik jika kurangnya tidur. Harus tidur sekurang-kurangnya 8jam sehari. Jam 12mlm-3pagi merupakan masa sistem badan tengah menjalankan tugas.

3. SEMBELIT
Sembelit membuatkan toxin kekal lebih lama di dalam badan menyebabkan peredaran darah tidak lancar. Toxin yang berlebihan akan tersekat dan akan dikeluarkan naik pergi melalui kulit wajah. Timbulnya jerawat dan lambat untuk sembuh selagi masalah sembelit ini tidak diselesaikan.

4. PEMILIHAN PRODUK YANG SALAH.
- Pemilihan produk yang kuat bahan didalamnya membuatkan masalah jerawat akan jadi lebih teruk. Selain itu sering bertukar memakai produk juga menjadi punca jerawat tidak dapat dirawat dengan baik.

5. BAKTERIA.
- Menyentuh dan memicit jerawat mengundang masalah lebih besar. Jerawat akan bertambah lebih banyak seperti berjangkit. Ini kerana kemasukan bakteria telah berlaku. Dan parut hitam juga akan terjadi jika sering menyentuh jerawat dengan jari.

6. HORMON TIDAK SEIMBANG.
- Masalah hormon yang tidak seimbang menyebabkan punca jerawat tumbuh dengan lebih banyak dan lambat untuk sembuh. Ini kerana Kelenjar sebaceous mengeluarkan banyak sebum sehingga liang roma tersumbat . Dan terus dikeluarkan sehingga jerawat bertambah banyak dan menjadi bengkak dan merebak.

7. PENJAGAAN MUKA YANG TIDAK BERTERUSAN.
- Tidak berdisplin untuk megikuti basic jagaan muka iaitu memakai cleanser,toner,moisturiser,anti-blemish dan sunblock.
Terdedah dengan udara yang kotor dan cahaya matahari tanpa perlindungan seperti asap kereta

8. HATI TOKSIN.
- Hati yang bertoksin penyebab jerawat tidak pernah sembuh. Perlu ambil ubat daaman untuk membersihkan hati. Jerawat berpunca juga dari dalam badan kita.
- Darah yang kotor adalah salah satu puncanya. Sebab itulah ramai yang kini sedar betapa pentingnya mendermakan darah dan berbekam.

9. JAGAAN SALON.
- Tidak cukup dengan memakai produk,wajah yang berjerawat juga perlu merujuk kepada pakar kulit.
Melakukan facial@ rawatan muka 2x sebulan supaya jerawat cepat sembuh.