SELAMAT DATANG KE LAMAN BLOG AKMA D'BEAUTY. Kami menjual dan mengedar pelbagai rangkaian produk-produk kecantikan dan kesihatan yang terkini. Kepakaran Kami Menawarkan Perkhidmatan Rawatan muka & Terapi Rawatan Resdung. Tidak ketinggalan khidmat nasihat Kecantikan dan Kesihatan bagi semua pelanggan-pelanggan kami. Kami juga mengadakan Kursus-kursus Asas Kecantikan, Persolekan dan Pengusaha Salun. Sebarang pertanyaan sila TEL @ SMS @ WHATSAPP ke NO. TEL ini : 012-9266555 / 013-3527197 ATAU datang sendiri ke Akma D'Beauty G-9 Klang City Square, 41400 Klang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN

PERKHIDMATAN KAMI UTAMAKAN
Dengan anugerah Yang Maha Pencipta , kejelitaan dan kecantikan adalah sebahagian dari nikmat yang mesti dihargai dan disyukuri. Kejelitaan dan kecantikan merupakan salah satu dimensi kehidupan yang perlu dicari dan bukan yang dinantikan malah harus dimiliki. Kejelitaan dan kecantikan amat dititik beratkan tidak dapat dipisahkan, apatah lagi di alaf milenium ini tiada yang mahu ketinggalan dari segi penampilan diri agar kelihatan cantik dan jelita. Oleh demikian kecantikan semulajadi yang dimiliki hendaklah dipelihara agar ianya dapat menambahkan keyakinan diri untuk menghadapi kehidupan yang sebenar.

PERSOLEKAN

RUANG PERSOLEKAN & DANDANAN
Kami menjanjikan kepuasan dan keselesaan pelanggan.....

BILIK PERSOLEKAN & DANDANANKURSUS-KURSUS PERSOLEKAN

ASAS PERSOLEKAN : Make Up Diri Sendiri
1 Hari : RM50

ASAS PERSOLEKAN : Make Up Diri Sendiri + Model
1 Hari : RM150

ASAS PERSOLEKAN 
3 Hari : RM350


_______________________________________________________________________


KURSUS ASAS MAKE UP 
Menggunakan MISS ROSE make up


                                     Sebelum                          Selepas
                                      Hasil kerja Lynn ( Student ) : Model AyuMAKE UP HARIAN
Student Ida Anne : Model Azlin


MAKE UP HARIAN
Student Azlin : Model Ida Anne


PERSOLEKAN
DARI MATA TURUN KE HATIPERSOLEKAN
Ringkas & Menarik

Make Up Harian RM25.00
Make Up Malam RM45.00
Make Up Model / Artis RM70.00
Make Up Bertunang RM100.00Tips Bold Make Up


Berbagai macam trend make up tersedia untuk pilihan tampilan make up Anda. Dengan maraknya trend bold statement, bold make up menjadi satu trend make up yang melengkapi trend bold statement selain oversized jewelry. Make up dramatis ini bisa jadi pilihan untuk menampilkan gaya yang berani dan berkarakter. Dengan tampilan warna matte yang tebal, bold make up akan menarik perhatian mata orang yang memandang tertuju pada wajah Anda. Jenis make up ini selain sangat cocok untuk evening party, juga bisa Anda aplikasikan untuk event-event santai saat hang-out bersama teman-teman atau nonton. Tentu saja pengaplikasiannya agak sedikit berbeda antara kedua acara tersebut.
Terkadang Anda merasa kurang PeDe untuk mengaplikasikan bold make up pada wajah Anda. Kebanyakan wanita merasa takut terlihat aneh atau kelihatan seperti badut sehingga mereka cenderung memilih riasan natural make up. Padahal, bila diaplikasikan dengan benar, bold make up bisa merubah tampilan Anda menjadi lebih powerful dan berkarakter. Bagi Anda yang masih ragu atau takut mengaplikasikan bold make up, jangang khawatir karena kali ini Kecantikanku akan memberikan tips mengaplikasikan riasan bold make up yang bisa Anda kenakan untuk evening party atau acara formal lainnya.
Tips bold make up untuk riasan bibir:
1. Gunakan lip pencil atau pensil bibir untuk mempertegas warna bibir Anda.
2. Untuk menampilkan kesan bold lip, pilih lisptik matte dengan warna yang intens untuk bibir Anda. Warna yang bisa menonjolkan keseksian Anda antara lain warna merah, maroon, orange, dan hot pink. Anda juga perlu menyesuaikan warna lipstik berdasarkan warna kulit.
Tips bold make up untuk riasan mata:
1. Gunakan eyebase atau foundation sebelum mengaplikasikan eyeshadow
2. Sebaiknya gunakan eyeliner pencil bukan eyeliner cair untuk mempertegas bentuk mata. Pengaplikasian eyeliner yang baik bisa Anda baca selengkapnya dalam artikel cara memakai eyeliner.
3.  Pilihan warna eyeshadow boleh yang gelap atau yang terang sekali.
4. Untuk eyeshadow gelap, Anda bisa mengaplikasikan gaya smokey eyes dengan campuran dua warna gelap, boleh hitam dan hijau tua. Anda perlu membaca artikel cara membuat smokey eyes untuk tampilan smokey eyes yang sempurna.
5. Jika Anda memilih eyeshadow terang, gunakan eyeshadow bentuk krim untuk menonjolkan kesan bold and sharp.
6. Gunakan maskara berwarna hitam serta penjepit bulu mata. Simak artikel cara bagus memakai maskara untuk menyempurnakan tampilan mata Anda.
7. Hindari glitter atau shimer dalam riasan Anda, gunakan bedak dan blush on non shimer. Matte finish membuat tampilan bold make up Anda lebih powerful.
Untuk acara santai dan hang out, Anda bisa mengaplikasikan gaya semi bold make up dengan memadukan gaya bold lip dengan natural eye. Gunakan white liner pencil dan eyeshadow warna lembut seperti ivory atau pink muda untuk tampilan natural mata Anda. Atau sebaliknya, semi bold make up bisa diaplikasikan dengan memadukan bold eye atau smokey eye dengan natural lip.Riasan bold make up Anda akan lebih powerful bila dipadupadankan dengan busana vintage yang colorful dengan aksesoris oversized statement yang kembali hits di tahun ini.